Alexandr Slusari cere Guvernului de la Chișinău să negocieze urgent cu Bucureștiul

Directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, a tras un semnal de alarmă cu privire la amenințarea limitării importurilor de cereale și oleaginoase din Moldova către România. El a avertizat că săptămâna viitoare, Guvernul României ar putea introduce un sistem de autorizații care ar putea pune în pericol aceste importuri și exporturi vitale pentru economia agricolă a Moldovei.

Slusari a subliniat gravitatea situației și a cerut Guvernului de la Chișinău să intervină rapid pe lângă autoritățile române pentru a evita această măsură restrictivă. El a accentuat importanța continuării exporturilor libere de cereale și floarea-soarelui din Moldova în România, subliniind că aceste exporturi sunt esențiale pentru sutele de fermieri mici și mijlocii din țară.

“Este imperativ ca Guvernul Moldovei să acționeze acum și să negocieze cu autoritățile române pentru a menține deschisă această rută vitală de export”, a declarat Slusari. “Limitarea acestor importuri ar putea avea consecințe grave asupra economiei noastre agricole și asupra sutele de fermieri care depind de aceste tranzacții.”

Slusari a subliniat că această problemă necesită o intervenție promptă și hotărâtă din partea Guvernului Moldovei și a cerut liderilor politici să acționeze în mod eficient pentru a proteja interesele fermierilor moldoveni.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share