Alexandra Can promite o viață mai bună chișinăuienilor dacă aceștia o vor alege primar

alegeri chisinau, candidati unionisti, alexandra can, candidat de dreapta
 

Candidata Partidului Național Liberal la funcția de primar general al capitalei, Alexandra Can, promite o viață mai bună chișinăuienilor, dacă aceștia o vor alege în calitate de primar. Alexandra Can și-a prezentat luni, 7 mai, programul electoral, orientat pentru o perioadă de cinci ani. Acesta conține nouă priorități și ține de modernizarea habitatului urban, îmbunătățirea managementului și politicii decizionale la Primărie, precum și valorificarea relațiilor cu orașele vecine românești, transmite IPN.

Odată aleasă în fruntea Primăriei, candidata PNL spune că va opta pentru valorificarea la maxim a relațiilor culturale și economice pe axa Chișinău-Iași, prin elaborarea și implementarea proiectelor investiționale. Totodată, va asigura conversiunea remitențelor în investiții, prin programul „Aducem diaspora acasă”. Va crea un Centru moldo-român de cooperare în afaceri și investiții și va deschide în oraș, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, incubatoare și parcuri industriale, agroturistice și tehnologice.

Candidata la Primărie își propune să elimine treptat transportul rutier în partea istorică a orașului, să construiască piste pentru bicicliști, rampe pentru cărucioare, precum și o șosea auto de centură în jurul Chișinăului. Dacă va deveni primar, Alexandra Can spune că va aplica principiul „cine poluează, plătește”, iar în licee va fi implementat programul „Tânărul fermier”. În cazul necesității luării unor decizii cu impact, va organiza consultări publice și referendumuri locale.

Tot Alexandra Can spune că va fi instituit un fond de solidaritate pentru protecția categoriilor de cetățeni defavorizați, în special pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1500 de lei. De asemenea, va fi acordată asistență socială la domiciliu pentru persoanele defavorizate și cu dizabilități. Combaterea vagabondajului și a cerșitului de pe străzile orașului este și ea una din prioritățile Alexandrei Can.

Potrivit candidatei PNL, programul propus este unul realist și realizabil, iar dacă va fi aleasă primar, va fi un funcționar onest și activ care își va folosi întreaga experiență în administrarea treburilor orașului. Totodată, partidul pe care îl reprezintă va pleda pentru fortificarea eforturilor democratice, reformatoare, orientate spre vest, adică spre România, Europa și Statele Unite ale Americii. Candidata PNL consideră că cetățenii au nevoie de un primar care să unească, nu să dezbine.

Președinta PNL, Vitalia Pavlicenco, consideră că actualmente, în Chișinău, dar și în întreaga republică trebuie redată încrederea cetățenilor în politicieni și în partide, iar Alexandra Can a fost și rămâne un politician consecvent și o româncă unionistă luptătoare. Lidera PNL o caracterizează pe Alexandra Can drept un bun specialist, cu experiență de manager, organizator, economist și un administrator foarte bun, care ar putea renaște dezvoltarea capitalei.

Candidata PNL, Alexandra Can figurează sub numărul opt în buletinul de vot la șefia capitalei. Alegerile locale noi la Chișinău și Bălți vor avea loc pe 20 mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share