Alexandru Jizdan vrea ca PDM nu doar să revină în Parlament, dar și la guvernare

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Alexandru Jizdan, secretar general al Partidului Democrat din Moldova (PDM), a spus că ar fi fost bine ca PDM să fie acum în Parlament, dar există viaţă şi în afara Legislativului, informează Oficial.md

„În toate ţările se întâmplă acest lucru: partidele au perioade mai favorabile şi mai puţin favorabile şi ele alternează periodic. Acum trebuie să facem concluziile de rigoare din cele întâmplate şi să vedem ce avem de făcut în continuare pentru ca PDM să revină nu doar în Parlament, ci şi la guvernare”, a adăugat politicianul.

De cealaltă parte, Jizdan a spus că le-a jucat festa acea polarizare excesivă ce s-a produs în alegerile parlamentare anticipate.

„De teamă că votul lor ar putea să se piardă, inclusiv mulţi dintre acei care-şi doreau să voteze cu PDM au optat pentru un partid cu şanse mult mai clare. Şi aici cred că un rol anume l-a jucat isteria creată de cele două mari tabere aflate în conflict, dar şi de sondajele de opinie, marea majoritate a cărora au fost folosite pe post de instrumente de dezinformare şi manipulare a opiniei publice. Din alt punct de vedere, admit că şi activul nostru nu a fost suficient de mobilizat şi motivat în aceste alegeri. Şi aici am în vedere atât activul de nivel central, cât şi local. Însă, nu aş vrea să vin cu careva aprecieri la această etapă, pentru că nu ar fi corect din partea mea. Repet: urmează să facem o analiză amplă, care ne va ajuta atât să înţelegem clar ce s-a întâmplat, cât şi ce avem de făcut în continuare”, a conchis el.

Citește și: Bogdan Țîrdea și-a lansat cartea sa și în limba rusă. Unde o poate fi achiziționată

Total
0
Shares
Total
0
Share