Alexandru Slusari îl “dă afară” pe Țâcu din blocul ACUM: „Ce înseamnă că el nu părăsește blocul ACUM? El este deputat neafiliat și atât.”

Octavian Țîcu, Vladimir Turcan, PSRM, Curtea Constitutionala, Octavian Țîcu pleaca din Platforma DA, blocul ACUM, ACUM PSRM, Dodon, blocul ACUM se destrama, Platforma DA, replica lui Slusari pentru Ticu, Blocul ACUM se destrama, Andrei Nastase, Maia Sandu, PAS

Președintele fracțiunii „Platforma DA”, Alexandru Slusari, a venit cu o primă reacție pentru DESCHIDE.MD după ce Octavian Țâcu a anunțat că părăsește Platforma DA. Slusari a declarat că Țâcu a procedat urât, iar acum el nu mai poate face parte din blocul ACUM, fiind doar un deputat neafiliat și atât. 

Despre faptul că ar urma să părăsească fracțiunea am cunoscut cu mult timp în urmă. Am avut diferite perioade cu el, diferite discuții. În cadrul fracțiunii el a avut multe oportunități, el a votat cum a dorit și a avut viziuni diferite. Îmi pare rău că domnul Țâcu nu a devenit parte a echipei, nu i-a reușit acest lucru, a declarat el pentru reporterul Deschide.MD.

Din punctul său de vedere, Țâcu a procedat urât și ar trebui să-și depună mandatul de deputat.

Ce înseamnă că el nu părăsește blocul ACUM? Nu există așa formațiune, așa fracțiune. El este deputat neafiliat și atât. Blocul ACUM reprezintă un statut juridic inexistent, a precizat Slusari.

În ce privește participarea în scrutinul local din 20 octombrie, liderul fracțiunii PPDA a dat de înțeles că Andrei Năstase nu-și va retrage candidatura.

Din care motiv partidele din blocul ACUM, care de mult are candidatul său, despre care s-a discutat cu mult timp în urmă și despre care domnul Țâcu a știut, trebuie să urmeze sfaturilor domnului Țâcu care ne-a informat cu doar 10 minute înainte de briefingul său? Fără nici măcar a se consulta cu noi, a punctat el.

Amintim că deputatul Octavian Țâcu a anunțat astăzi în cadrul unui briefing de presă că părăsește fracțiunea PPDA și intenționează să candideze pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share