Alexandru Slusari susține că nu va candida la postul de președinte al PPDA. Care este motivul

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) din Legislatura a X-a Alexandru Slusari susține că nu va candida la funcția de președinte al Platformei DA în cadrul Congresului partidului din luna septembrie, curent, unde va fi aleasă o nouă conducere a formațiunii politice. Alexandru Slusari spune că „funcția de președinte de partid nu este pentru mine”, informează ZdG.md

Declarațiile fostului deputat au fost făcute miercuri seara, 14 iulie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

„Nu. Fiecare trebuie să se ocupe cu lucrul pe care îl știe mai bine. Eu știu mai bine economia. Eu știu mai bine agricultura. Am lucrat în Parlament. Fiecare trebuie să se ocupe de lucrurile lui. Funcția de președinte de partid nu este pentru mine. Eu mă știu foarte bine. Plus la aceasta, depinde și de doctrină. Sunt anumite aspecte legate de doctrină, problema națională și poziționarea partidului. Noi acum nu avem dreptul să greșim. Suntem în situația în care alegerile trebuie să fie foarte corecte. Iată de ce din start spun că această funcție nu mă interesează. Am să fiu alături. Vedem după ce formulă vom reseta partidul, dar funcția de președinte pe mine nu mă interesează”, a declarat Slusari.

Întrebat dacă ar putea recomanda un candidat pentru funcția de președinte al Platformei DA, Slusari a declarat că „abordarea nu trebuie să fie după funcție, ci după repoziționarea partidului”.

„Mai întâi noi trebuie să identificăm formula resetării, doctrina, ulterior, reieșind din formula la care vom ajunge, vom aplica și politica de cadre. Noi acum am lansat această resetare. Acum situația este mai gravă. Repet, nu avem dreptul la greșeală acum. De aceea, trebuie foarte mult să chibzuim asupra formulei de resetare – cum ne vom poziționa. Acum nici pentru mine nu îmi este clar cum ar trebui să fie”, a precizat Slusari.

Un grup de agricultori din raionul Ștefan Vodă a formulat și expediat o scrisoare în adresa Președinției prin care îi solicită președintei R. Moldova, Maia Sandu, să examineze candidatura fostului deputat al Platformei DA din Legislatura a X-a, Alexandru Slusari, la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în viitorul Guvern. În cererea adresată către instituția prezidențială, producătorii agricoli propun ca în viitorul Executiv ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, să dețină funcția de ministru al Agriculturii și solicită ca propunerea lor să fie examinată. O astfel de scrisoare a fost expediată și în adresa liderului interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

În context, Alexandru Slusari a declarat miercuri, 14 iulie, că „are idei pentru dezvoltarea agriculturii”, însă, este „sceptic” în ceea ce privește numirea lui în funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Guvern.

Conducerea Platformei DA, președintele și vicepreședinții partidului, și-a anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național. Anunțul a fost făcut marți de liderul Platformei DA pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Mihai Ghimpu, nemulțumit de pensia pe care o ridică lunar: “Am 6000 lei. Ce, asta e pensie?”

Total
0
Shares
Total
0
Share