Actual

Alexandru Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful suspendat al Procuraturii Generale (PG), Alexandru Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a decis schimbarea măsurii preventive și plasarea acestuia sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile, începând de astăzi, 9 decembrie, scrie tv8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Amintim că în data de 3 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana au prelungit cu 20 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele șefului suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo. Avocații lui Stoianoglo au menționat atunci că vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Miercuri, 1 decembrie, avocații lui Stoianoglo au reușit să-l înlăture din completul de judecată pe magistratul de instrucție Nicolae Corcea, după ce aceștia au înaintat un șir de recuzări pe numele judecătorului care, potrivit lor, s-ar afla în conflict de interese cu Stioanoglo. Decizia de recuzare a fost luată de magistratul Grigorie Manoli, iar în continuare, judecătorul de instrucție care a examinat demersurile de prelungire a mandatelor de arestare pe numele lui Alexandru Stoianoglo a fost numită Elisaveta Buzu.

La sfârșitul lunii noiembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a încheiat urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact Stoianoglo este acuzat că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, ar fi dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de peste 160 de mii de lei, prejudiciind astfel bugetul Procuraturii, deoarece, la acel moment, Chitoroagă avea statut de învinuit întrun dosar penal.

Alexandri Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie și, totodată, a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații minciunoase. Stoianoglo califică acuzațiile care i se aduc drept răzbunare din partea președintei Maia Sandu. Șefa de stat a negat orice implicare și a cerut procurorilor și judecătorilor să fie corecți și echidistanți.

loading...

Comments are closed.