Alte știri

Alte 200 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 vor fi activate la Centrul de la Moldexpo

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Centrul „COVID – 19 Chișinău” au fost efectuate lucrări de amenajare, astfel ca în funcție de evoluția situației epidemiologice, să fie activate 200 de paturi, pentru tratamentul staționar al pacienților cu coronavirus.

De asemenea, autoritățile municipale examinează posibilitatea de a activa suplimentar alte 140 de paturi în cadrul aceleași instituții. Astfel, capacitatea totală de spitalizare la Centrul „COVID – 19 Chișinău” va fi de 340 paturi, inclusiv amenajarea unui spațiu suplimentar pentru triajul pacienților suspecți la coronavirus de 80 de locuri.

Totodată, de la începutul pandemiei, spitalele municipale au fost reorganizate treptat pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus, fiind activate 1130 de locuri în cadrul secțiilor de la instituțiile medicale: SCM „Gh. Paladi”; SCM „Sf. Arhanghel  Mihail”; SCM „Sfânta Treime”; SCM Spitalul de Ftiziopneumologie, SCM „Boli Contagioase pentru Copii” şi SCMC „Valentin Ignatenco”.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că pentru gestionarea situației pandemice la nivelul municipiului Chișinău, din buget au fost alocate 43 de milioane lei, inclusiv prin distribuirea surselor financiare prevăzute în fondul de rezervă al municipalității și din mijloacele bănești acumulate din donațiile agenților economici și a persoanelor fizice.

Potrivit edilului, instituțiile medicale și cele de asistență primară din capitală, au beneficiat și de donații sub formă de echipamente de protecție și utilaje medicale. Toate aceste investiții au facilitat gestionarea corectă a situației pandemice pe teritoriul municipiului Chișinău.

Citește și: MSMPS: Vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenire a cazurilor de gripă sezonieră

loading...

Comments are closed.