Social

Alte trei cazuri suspecte de infecție cu coronavirus au fost înregistrate în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 36 de persoane cu gripă și infecții respiratorii.

Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat alte trei cazuri suspecte de Coronavirus de tip nou, la persoane care au revenit din zonele de risc. Astfel, astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că din numărul total, 26 de pacienți au fost internați cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecții respiratorii acute severe (SARI).

Reprezentanții ANSP și Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 de ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului.

Ministerul apelează repetat la persoanele care revin în țară din zonele de risc, să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform Ordinului Ministerului, medicul de familie va elibera la solicitare certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.

Citește și: VIDEO // Un recidivist a fost reținut în capitală, după ce a jefuit două minore

loading...

Comments are closed.