Alți 29 de cetățeni români și 6 cetățeni din Republica Moldova vor fi evacuați miercuri din Fâșia Gaza

Alți șase moldoveni și 29 de români vor fi evacuați astăzi 6 decembrie, din Fâșia gaza, cu o aeronavă militară. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Afacerilor Externe al României. Potrivit autorităților române, printre persoanele evacuate se numără și nouă copii. Aeronava va ateriza în jurul orei 16.00 la Baza 90 din Otopeni, scrie Digi24.ro

De acolo, aceștia vor fi preluați de autoritățile române, iar după mai multe verificări o parte dintre ei vor fi cazați la două hoteluri din București, iar alții se vor reuni cu familiile din țară.

Ministerul de Externe român continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

MAE subliniază că situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol. Până în prezent, 249 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share