Alte știri

Ambasada Italiei la Chișinău a donat Bibliotecii Naționale peste 1800 de cărți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 1800 de exemplare de carte a donat astăzi Ambasada Italiei la Chișinău Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Prezentă la eveniment, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a declarat pentru MOLDPRES că acest dar generos, care cuprinde peste 1600 de titluri, vine din partea Robertei Alberotanza, fost director al Institutului Cultural Italian cu o dedicație postmortem pentru prietena sa, jurnalista Elena Doni, iar transportul cărților din Italia în R. Moldova a fost asigurat de Camera de Comerț Italia-Moldova.

Ținând cont că anume în Italia este a doua ca număr cea mai mare comunitate de moldoveni din lume și că sunt atât de mulți (circa 2500) de studenți moldoveni în Italia, devine fundamentală ideea de a folosi orice ocazie pentru a promova cunoașterea reciprocă. Și nu există o cale mai bună decât cartea. Cu această donație vom completa fondurile vaste de cărți italiene, care cuprind diferite domenii, de la istorie la literatură, de la lingvistică la istoria artelor”, a subliniat Valeria Biagiotti.

Oficialul italian și-a exprimat încrederea că aceste cărți vor fi citite de foarte multă lume, în special, vor fi utile italienilor care locuiesc în Moldova, care vor găsi aici romanele care au făcut istoria literaturii italiene, elevilor Liceului Teoretic ”Dante Alighieri”, studenților Universității de Stat și Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, copiilor care se întorc cu mamele lor în Moldova și care vor putea găsi un fond de carte adaptat exigențelor lor și tuturor celor care vor dori să-și aprofundeze cunoștințele limbii italiene.

În alocuțiunea sa, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a adus sincere mulțumiri Ambasadei Italiei în R. Moldova,  menționând că ”aceste cărți cu siguranță își vor găsi cititorul și constituie o punte de legătură dintre cele două țări”. La rândul său, Roberta Alberotanza a afirmat că în luna octombrie, în cadrul săptămânii culturii italiene, va veni cu un nou lot de carte.

Manifestarea s-a încheiat cu un recital literar-muzical, susținut de către profesorii și elevii Liceului Teoretic ”Dante Alighieri” și studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

loading...

Comments are closed.