Alte știri

Ambasada Marii Britanii la Chișinău apreciază campania de protecție a pădurilor inițiată de MADRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada Marii Britanii la Chișinău a expediat o scrisoare Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în care este exprimată aprecierea pentru inițierea campaniei de protecție a pădurilor prin crearea unui grup de lucru pentru a efectua o serie de inspecții la întreprinderile silvice din țară, relatează Telegraph.md

În același context, Ambasada îndeamnă țara noastră să aplice la „Programul Orașelor arborelui din lume”, rezultat al Forumului mondial 2018 pentru pădurile urbane din Mantova, Italia, ce își propune să promoveze cele mai bune practici în gestionarea arborilor și pădurilor urbane și comunitare și să aducă beneficii pentru sănătate și economie atât oamenilor, cât și mediului.

Programul își propune să promoveze cele mai bune practici în gestionarea arborilor și pădurilor urbane și comunitare și să aducă beneficii pentru sănătate și economie atât oamenilor, cât și mediului din Republica Moldova. Regatul Unit este partener de program al acestei inițiative și am încuraja mai multe țări să facă parte din ea. Suntem încurajați ca Republica Moldova să stabilească un program ambițios și cuprinzător pentru combaterea schimbărilor climatice. Protecția pădurilor reprezintă un element important, iar ministerul dumneavoastră a pus la punct diverse acțiuni progresive legate de acestea pentru acest an. Cea mai recentă inițiativă în această privință din 25 aprilie 2020, de a crea un grup de lucru pentru inspecția zonelor pădurilor la nivel național, este importantă și sperăm că rezultatele vă vor permite să creați un mecanism mai robust pentru protejarea copacilor și pădurilor și de asemenea, sensibilizarea societății în acest sens. Sperăm că veți găsi acest program interesant și că orașele din Moldova vor participa, completând eforturile pozitive actuale la nivel național pentru salvarea și protejarea pădurilor”, se precizează în scrisoare.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului își exprimă în acest context recunoștința pentru aprecierea înaltă a acțiunilor concertate inițiate pentru combaterea tăierilor ilegale de copaci și protecția mediului și va coopera îndeaproape pentru ca oportunitățile oferite de instituțiile europene, organismele internaționale să fie valorificată cât mai eficient în beneficiul cetățenilor țării noastre.

Citește și: Seceta hidrologică, dar și condițiile meteo înregistrate în ultimele zile, discutate de ministrul Agriculturii cu responsabilii direcțiilor agricole raionale

loading...

Comments are closed.