Alte știri

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel vine din nou cu o recomandare în adresa conaționalilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul situației actuale, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a  venit din nou cu recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene.

Pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul aflării într-o localitate asupra căreia sunt lansate rachete, le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx.

Cetățenii sunt rugați să nu panicheze și să respecte toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. De asemenea, să pregătească o geantă cu actele și lucrurile strict necesare și să o țină la îndemână precum și să identifice din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă.

Ambasada este în contact cu compania Air Moldova, care a confirmat că zborul Chișinău-Tel Aviv-Chișinău de astăzi va fi operat conform graficului aprobat. Dacă vor exista modificări ale funcționării aeroportului Ben Gurion și va fi nevoie de modificarea graficului zborurilor, compania Air Moldova și Ambasada vor anunța suplimentar.

Ambasada activează în regim normal și prestează servicii consulare. Pentru întrebări puteți apela la numărul de urgență 037770544.

loading...

Comments are closed.