Externe

Ambasada SUA la Kiev solicită Rusiei să elibereze imediat toți prizonierii politici ucraineni și să părăsească Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada SUA la Kiev a emis o declaraţie în care subliniază că Washingtonul cere Rusiei să înceteze focul în Donbas și să părăsească teritoriul Ucrainei – scrie, vineri, agenţia de presă RBC, citată de rador.

Totodată, misiunea diplomatică americană aminteşte o declaraţie a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în care acesta din urmă sublinia că „SUA nu trebuie să uite de războiul pe care Rusia îl poartă în estul Ucrainei”.

„Solicităm Rusiei și complicilor săi să elibereze imediat toți prizonierii politici ucraineni și să faciliteze acesul asistenței umanitare (în zona separatistă din Donbas, n.red) și îndeplinirea mandatului Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE. Rusia trebuie să-și îndeplinească pe deplin angajamentele asumate la Minsk, începând cu încetarea focului, și să părăsească Ucraina” – se arată în declarația Ambasadei SUA la Kiev.

De asemenea, în declarație se mai menţionează că agresiunea rusă, inclusiv în Crimeea, a curmat deja mii de vieți și a distrus viaţa a milioane de oameni.

„Dezinformarea rusească și obstrucționarea activităţilor umanitare ale observatorilor reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare în contextul pandemiei de COVID-19” – mai atrage atenţia misiunea diplomatică americană în Ucraina.

În ultimele ore, grupările armate ruse staţionate ilegal în zona separatistă a Donbasului au încălcat de 11 ori regimul de încetare a focului, lansând atacuri împotriva militarilor Kievului.

Citește și: STUDIU // Pacienții infectați cu COVID-19 au o perioadă în care sunt cei mai contagioși. Care este aceasta

loading...

Comments are closed.