Ambasadorii SUA și UE monitorizează alegerile din Găgăuzia pentru funcția de guvernator

 

Astăzi, pe 30 aprilie, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, Derek J. Hogan Logsdon, și ambasadorul Uniunii Europene în Moldova au monitorizat alegerile pentru funcția de guvernator al Găgăuziei. Aceste alegeri sunt deosebit de importante pentru regiune, deoarece Găgăuzia este o regiune autonomă a Republicii Moldova, cu propriul sistem guvernamental și legislativ.

Ambasadorii și-au exprimat recunoștința față de autoritățile electorale din Găgăuzia și Comisia Electorală Centrală pentru cooperarea excelentă și pregătirea alegerilor. Ei au subliniat importanța alegerilor libere, corecte și transparente pentru orice democrație. Observatorii internaționali joacă un rol crucial în asigurarea transparenței și a integrității procesului electoral și în garantarea respectării drepturilor cetățenilor la vot.

Ambasadorul Logsdon și ambasadorul Mazeiks și-au exprimat speranța că alegerile pentru funcția de guvernator al Găgăuziei vor fi un succes și că vor oferi oamenilor din regiune o oportunitate de a-și exprima vocea prin vot. Ei au subliniat importanța respectării tuturor standardelor internaționale în ceea ce privește alegerile și au reiterat angajamentul lor de a sprijini procesul democratic în Republica Moldova.

În ultimii ani, Republica Moldova a făcut progrese semnificative în ceea ce privește reformele democratice și integrarea europeană. Alegerile libere și corecte sunt un element esențial al acestui proces și arată angajamentul țării pentru valorile democratice și pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În concluzie, alegerile pentru funcția de guvernator al Găgăuziei sunt un test important pentru democrația din Republica Moldova. Observarea internațională și monitorizarea sunt cruciale pentru asigurarea integrității procesului electoral și pentru garantarea respectării drepturilor și libertăților cetățenilor. Ambasadorul Logsdon și ambasadorul Mazeiks și-au exprimat încrederea în autoritățile electorale din Găgăuzia și Comisia Electorală Centrală și au salutat angajamentul lor față de alegerile libere și corecte.

Total
0
Shares
Total
0
Share