Ambasadorul Republicii Moldova, convocat la Ministerul rus de Externe. Federația Rusă interzice intrarea pe teritoriul său a unor oficiali moldoveni

Federația Rusă interzice intrarea pe teritoriul său a mai multor oficiali de la Chișinău. Măsura a fost luată după ce Chișinăul a expulzat peste 40 de persoane care făceau parte din corpul diplomatic, alături de familiile lor, scrie Jurnal.md

Decizia a fost adusă la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, care a fost chemat vineri la Ministerul de Externe al Rusiei.

„La 18 august, la Ministerul de Externe al Rusiei a fost chemat Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, L. Darii, căruia i-a fost înaintată nota de protest în legătură cu decizia nejustificată a Chișinăului de a reduce radical numărul de angajați a misiunii diplomatice ruse în Moldova”, anunță un comunicat al Ministerului rus de Externe.
Potrivit diplomației ruse, „acest pas neprietenos duce la distrugerea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești, aflate deja într-o criză profundă din cauza acțiunilor părții moldovenești”.

Astfel, ca „răspuns asimetric” a fost interzisă intrarea în Federația Rusă pentru mai mulți oficiali de la Chișinău.

Numărul diplomaților Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost redus după ce Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

Total
0
Shares
Total
0
Share