Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat la Ministerul de Externe. Care este motivul

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a fost convocat duminică la Ministerul Afacerilor Externe. Decizia vine după ce purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova, a comentat dur rezoluţia Parlamentului European privind restituirea Tezaurului României de către Federația Rusă, scrie Realitatea.md

Ambasada Rusiei la București anunțase vineri, preluând date prezentate de Ministerul rus al Apărării, că în Ucraina ar fi luptat 784 de „mercenari români”, dintre care 349 ar fi fost uciși de armata rusă. MAE român a venit cu o reacție la afirmațiile ambasadei, precizând că astfel de informații „fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României”.

„Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu, ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat în dimineața zilei de 17 martie 2024 la sediul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse.

Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate, inclusiv în comunicarea publică a Ambasadei Federației Ruse, teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric.

S-a reamintit ambasadorului Federației Ruse necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică, inclusiv în ceea ce privește menținerea unei conduite responsabile în comunicarea publică”, se arată în comunicatul MAE de la București.

Reamintim că, săptămâna trecută, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a i se înmâna nota de protest faţă de deschiderea celor şase secţii de votare în stânga Nistrului fără acordul autorităţilor constituţionale.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share