Ambasadorul SUA la Beijing a fost ținta unui atac cibernetic chinez

Ambasadorul SUA la Beijing, Nicholas Burns, ar fi fost unul dintre oficialii americani ale căror e-mailuri au fost accesate în cadrul unui recent atac informatic chinezesc care a luat Washingtonul prin surprindere prin sofisticarea, scrie G4Media.ro

O altă țintă a fost Daniel Kritenbrink, adjunctul secretarului de stat pentru Asia de Est.

Cînd atacul a fost dezvăluit pentru prima dată, săptămâna trecută, administrația a recunoscut că și contul de e-mail al secretarului pentru comerț, Gina Raimondo, a fost compromis. Oficialii americani au fost citați spunând că acestea au fost cele mai importante trei ținte, dar că, în total, sute de mii de conturi de e-mail guvernamentale ar fi putut fi încălcat.

Solicitat să comenteze, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat: „Din motive de securitate, nu vom împărtăși informații suplimentare despre natura și amploarea acestui incident de securitate cibernetică în acest moment”.

„Departamentul monitorizează în permanență și răspunde la activitățile îngrijorătoare din rețelele noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt. „Investigația noastră este în curs de desfășurare și nu putem oferi detalii suplimentare în acest moment”. Nu a fost clar cît de multe informații sensibile ale guvernului american au fost compromise.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share