Externe

Ambasadorul SUA la ONU: Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului este o farsă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului „este o farsă” şi este momentul ca Adunarea Generală a ONU să suspende această ţară din forul Organizaţiei Naţiunilor Unite, a declarat, luni, ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ea a adăugat că „atacurile brutale, îngrozitoare asupra civililor, documentate ieri de jurnalişti în Bucea, au şocat o lume întreagă şi au trezit-o la realitate”, arătând că „membri ai forţelor ruse au comis crime de război în Ucraina”.

Thomas-Greenfield a vorbit despre demersurile care se vor face pentru a suspenda Rusia din Consiliul Drepturilor Omului.

„Credem că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere. Mă întorc la New York să fac două lucruri: unu – voi merge la Consiliul de Securitate mâine dimineaţă şi voi aborda cu fermitate şi direct acţiunile Rusiei; doi – în coordonare strânsă cu Ucraina, ţările europene şi alţi parteneri de la ONU vom cere suspendarea din Consiliul Drepturilor Omului”, a punctat diplomatul.

Diplomatul a amintit că 140 de state din ONU au condamnat Rusia şi a cerut eforturi rapide, suplimentare.

„Imaginile din Bucea şi dezastrul de pe teritoriul Ucrainei cer să ne ridicăm la nivelul declaraţiilor cu acţiuni. Nu putem lăsa un stat membru subversiv cu toate principiile noastre fundamentale să continue să fie în Consiliul Drepturilor Omului. Rusia nu ar trebui să aibă o poziţie de autoritate acolo şi nici nu trebuie să permitem Rusiei să îşi folosească rolul în Consiliu ca instrument de propagandă, pentru a sugera că ar avea vreo preocupare legitimă legată de drepturile omului. De fapt, vedem în fiecare zi, inclusiv ieri, relatări despre cât de puţin le pasă de drepturile omului. Participarea Rusiei în Consiliul Drepturilor Omului este o farsă. Face rău credibilităţii Consiliului în ONU în general. Pur şi simplu este greşit. De aceasta credem că este momentul pentru Adunarea Generală a ONU să o suspende”, a mai spus Linda Thomas-Greenfield.

Înainte de a dialoga cu presa, ea s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni la Gara de Nord.

loading...

Comments are closed.