Politică

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău: Imaginea și ratingul președintelui Maia Sandu au fost afectate puternic din cauza răpirii ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Imaginea și ratingul președintelui Maia Sandu au fost afectate puternic din cauza răpirii ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus, transmite Telegraph.md

Despre aceasta ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Shevchenko, a informat autoritățile de la Kiev. Conținutul din scrisoarea diplomatului a fost publicat de portalul Newsmaker

Ambasadorul mai scrie că președintele Maia Sandu a încercat de mai multe ori să discute despre cazul Chaus cu omologul său Volodymyr Zelenskiy, dar acest lucru nu i-a reușit din cauza părții ucrainene.

În scrisoare se confirmă faptul că ministerul de Externe de la Chișinău a cerut ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar ucrainean Serghei Smetaniuk, pentru a-l trage la răspundere penală. Totodată, partea moldovenească cere permisiunea pentru a efectua percheziții în automobilul lui Smetaniuk.

Precizăm că atașatul militar Serghei Smetaniuk l-ar fi transportat pe Mykola Chaus în Ucraina, într-un automobil cu numere diplomatice.

Marko Shevchenko le-a sugerat autorităților de la Kiev să anunțe partea moldovenească cine va face parte din comisia de investigații, creată de comun acord, și în cel mai scurt timp să fie organizată prima ședință la Chișinău sau la Kiev. Totodată, ambasadorul spune că Ucraina ar trebui să refuze solicitarea de a-i ridica imunitatea lui Smetaniuk, care își încheie mandatul în țara noastră pe 3 mai 2021.

Precizăm că jurnaliștii Newsmaker au obținut scrisoarea lui Marko Shevchenko de la liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Ex-judecătorul ucrainean Mykola Chaus a fost răpit din centrul Capitalei în data de 3 aprilie. Potrivit informațiilor, acesta a fost dus forțat în Ucraina, într-un automobil cu numere diplomatice.

Citește și: Deputat de la Kiev, despre cazul Chaus: Ucraina are propriul scandal Salisbury cu gust de vin moldovenesc

loading...

Comments are closed.