Ambasadorul UE monitorizează procesul electoral din Găgăuzia

Astăzi, în Găgăuzia, regiunea autonomă din sudul Republicii Moldova, a avut loc alegerile pentru funcția de bașkan (guvernator). Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, a numit această zi drept una importantă pentru regiune.

Mazeiks a vizitat mai multe secții de votare și s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA, Logsdon, la Comisia Electorală Centrală din Comrat pentru a discuta despre procesul de votare și cum este informată mass-media în timpul alegerilor. De asemenea, patru echipe ale Delegației UE au fost desfășurate în Comrat, Vulcăești și Ceadîr-Lunga pentru a monitoriza alegerile din Găgăuzia.

În ultimele săptămâni, campania electorală a fost una intensă, cu candidați care au promis să aducă mai multă prosperitate și dezvoltare regiunii. Alegerile din Găgăuzia sunt importante nu doar pentru locuitorii acestei regiuni, ci și pentru Republica Moldova în ansamblu, deoarece regiunea are un statut special în cadrul țării.

Cu toate acestea, alegerile din Găgăuzia au fost supuse unor critici din partea observatorilor internaționali în trecut, care au semnalat probleme în ceea ce privește transparența și corectitudinea procesului electoral.

Este de așteptat ca alegerile din Găgăuzia să fie monitorizate îndeaproape de către observatorii internaționali pentru a se asigura că procesul este transparent și că voturile sunt numărate corect. Rezultatele alegerilor vor fi așteptate cu interes nu doar de către locuitorii Găgăuziei, ci și de către toți cei interesați de politică și de evoluția Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share