Ambulanța a fost solicitată de moldoveni de peste 14 mii de ori în ultima săptămână: 1 278 de urgențe traumatologice, inclusiv 50 de accidente rutiere

 

Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 14155 cetățeni, inclusiv la 1998 copii, în perioada 15-21 aprilie.

Potrivit datelor, Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în perioada respectivă echipele AMU au fost solicitate pentru 1278 persoane cu diverse urgențe traumatologice.

”Urmare a accidentelor rutiere produse pe traseele țării 50 persoane, dintre care 44 maturi și 6 minori, au avut de suferit. Ulterior, 41 pacienți, inclusiv 6 minori, au fost transportați asistat la spital pentru tratament specializat”, spun responsabilii.

Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 59 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu: printre care 33 persoane care au suferit combustii și 25 mușcături de animale/ înțepături de insecte.

În perioada de referința au parvenit 51 apeluri pe motivul urgențelor toxice de diferită geneză, inclusiv 27 intoxicații cu medicamente, 4 cu alcool și 2 cu monoxid sau bioxid de carbon.

Total
0
Shares
Total
0
Share