Social

Ambulanțele repartizate în sate au stârnit bucuria localnicilor: „Cele vechi se stricau des!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ultimele 12 ambulanţe din lotul de 69 de maşini au fost repartizate în mai multe localităţi din ţară. O autosanitară a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din raionul Edineţ. Acest şofer a spus că timp de 12 ani, de când munceşte pe ambulanţă, a condus maşini vechi şi uzate, care de multe ori se stricau, şi ajungea la pacienţi cu întârziere.

Șoferul spune că mașinile precedente erau vechi și se stricau foarte des. Acum că a primit automobil nou, este foarte bucuros. Noile ambulanţe sunt dotate cu defibrilator, electrocardiograf, dar şi echipament de ultimă generaţie pentru resuscitarea bolnavilor, scrie Publika.

Noile ambulanţe sunt dotate cu defibrilator, electrocardiograf, dar şi echipament de ultimă generaţie pentru resuscitarea bolnavilor.

Aceste ambulanţe noi sunt foarte bine echipate, au aparataj performant. Au centru de telemedicină, indirect este cardiograma citită, transmisă la centrul unde se consultă pacientul şi medicul cardiolog stabileşte diagnoza precisă”, a spus Svetlana Sapaniuc, medic pe ambulanţă, Rezina.

Autorităţile centrale au anunţat că până la sfârşitul anului, încă 35 de autosanitare performante vor ajunge la substaţiile din Chişinău. Pentru această achiziţie, Guvernul a alocat 50 de milioane de lei.

„Aceste ambulanţe sunt aici, sunt în sistemul de sănătate pentru a vă crea dstră condiţii de lucru bune şi calitative. Pacientul este acel pentru care suntem noi astăzi în sistem”, a spus Rodica Scutelnic, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Conform contractului, automobilele până la anul nou o să vină în Chişinău şi anul nou colaboratorii din Chişinău o să-l întâlnească în automobile noi. Noi sperăm că până la mijlocul anului viitor mai mult de 60% din transportul sanitar o să fie deja schimbată, reînnoită”, a spus Boris Golovin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Pentru procurarea lotului de 69 de ambulanţe s-au cheltuit 51 de milioane de lei.

loading...

Comments are closed.