Social

Amenzi de peste 36 milioane de lei, de la începutul pandemiei. Cine sunt cei care nu respectă restricțiile

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la instituirea stării de urgență și până astăzi oamenii legii au documentat 1721 contravenții, iar suma amenzilor aplicate depășește cifra de 36 milioane lei, transmite Telegraph.md

Astfel, potrivit Ministerul Afacerilor Interne, au fost sancționați 64 agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 persoane fizice și 26 preoți care nu au respectat măsurile în perioada pandemiei.

Amintim că începând cu ziua de ieri, plimbatul prin parc și sportul în aer liber nu mai sunt o restricție, dar, numai cu condiția că cetățenii nu se vor aduna în grupuri mai mari de 3 persoane, vor păstra distanța socială și vor ține cont de măsurile de protecție.

Terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni, sunt strict interzise.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne monitorizează în continuare respectarea măsurilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou. În acțiunile desfășurate sunt implicați peste 9 mii de carabinieri, polițiști, salvatori și polițiști de frontieră.

Citește și: Câți polițiști s-au infectat cu COVID-19 și care este numărul celor tratați deja

loading...

Comments are closed.