Politic

America vrea statut special pentru separatiștii de la Tiraspol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Transnistria separatistă trebuie să aibă un statut special în componența Republicii Moldova, afirmă Ambasadorul SUA Kent D. Logsdon. Diplomatul susține că Tiraspolul și Chișinăul trebuie să se despartă pașnic, scrie realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Declarațiile au fost făcute de șeful misiunii diplomatice americane la Chișinău în studiul emisiunii Ora Expertizei de la JurnalTV. Logsdon a reiterat să SUA susțin integritatea țării.

„Acest format, 5+2, trebuie să continue. Trebuie să ne gândim la ceva nou, poate după conflictul din Ucraina. Ideea că doi dintre cei cinci membri, Rusia și Ucraina, care au fost parte a echipei de negocieri, trebuie să se așeze la masa de negocieri pentru a discuta viitorul Republicii Moldova. Este foarte greu de imaginat la moment. Cel mai important lucru este să susținem procesul 5+2. Nu înseamnă că vom avea ședințe. Nu înseamnă că vom avea schimbări remarcabile. Încercarea de a rezolva problemele de natură cotidiană este importantă. Considerăm că trebuie să existe statut special pentru Transnistria în cadrul statului integru și suveran Republica Moldova”, a declarat Logsdon.

loading...

Comments are closed.