Alte știri

Americanii vor finanța dezbaterile electorale de la PRO TV Chișinău, post apropiat PAS și Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, postul de televiziune ProTV Chişinău, Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticoruptie.md, publicația online NewsMaker.md, agenția de presă IPN și portalul Privesc.Eu Moldova și-au unit eforturile și vor organiza, în parteneriat, dezbaterile electorale. Potrivit organizatorilor, dezbaterile vor fi finanțate de către americani.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Dezbaterile vor fi moderate de Lorena Bogza, soția milionarului Iurie Nastas, ultimul fiind și ex-consilier PL. De asemenea, concurenții electorali vor răspunde la întrebările Radio Europa Liberă Moldova, Asociația Promo-LEX, Anticoruptie.md și NewsMaker în română, toate fiind structuri apropiate partidelor de dreapta și abonate la fondurile străine, inclusiv la Fondul Soros, USAID, InterNews (USA) și altele.

”Urmăriți dezbaterile electorale la ProTV Chişinău, de luni până vineri, începând cu ora 21.00.

Dezbaterile sunt realizate cu sprijinul poporului american, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională USAID Moldova. Opiniile exprimate în cadrul dezbaterilor aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al USAID și Guvernului SUA”, transmit organizatorii.

PRO TV Chișinău este un post apropiat PAS și președintelui Maia Sandu, iar în anii trecuți l-a menajat pe Vlad Filat, la propriu și la figurat, și au avut grijă de imaginea pozitivă a PLDM. Postul Radio Europa Liberă, un alt partener al proiectului, este o structură de propagandă a Statelor Unite ale Americii, prezent în mai multe țări, în special în unele foste republici sovietice. În 1989, REL a jucat un rol foarte activ în Revoluția Decembristă din România, iar pentru manipularea opiniei publice a fost interzis o perioadă îndelungată. Tocmai pe 19 iulie 2018, RFE a decis să își redeschidă biroul din România.

Alături de PAS este și portalul Anticorupție.md, condus de către Cornelia Cozonac. La alegerile parlamentare precedente, șefa de la Anticorupție.md făcea campanie deschisă pentru Maia Sandu și PAS.

Potrivit Codului electoral, instituţiile private ale audiovizualului pot organiza, în condiţii echitabile pentru toţi concurenţii electorali, dezbateri în cadrul meselor rotunde, cu invitarea reprezentanţilor tuturor concurenţilor electorali, toţi împreună sau în grupuri formate conform anumitor criterii anunţate în prealabil de Comisia Electorală Centrală. Luările de cuvânt ale participanţilor la emisiune se cronometrează, totodată, tuturor concurenţilor electorali li se oferă timp egal. Orarul punerii pe post a emisiunilor respective, aprobat de Comisia Electorală Centrală, va fi adus la cunoştinţa concurenţilor electorali cu 7 zile calendaristice înainte de punerea pe post a fiecărei emisiuni. Timpul de antenă pentru publicitate electorală contra plată nu va depăşi 2 minute pe zi pentru un concurent electoral la fiecare instituţie. În perioada desfăşurării dezbaterilor electorale, în afara timpului de antenă gratuit, nu se admite difuzarea materialelor publicitare despre activitatea concurenţilor electorali sau cu participarea acestora şi a persoanelor lor de încredere, a reportajelor televizate sau radiofonice de la întâlnirile concurenţilor electorali cu alegătorii, despre vizitele de lucru ale concurenţilor din rândul conducătorilor de rang republican sau raional în colectivele de muncă. Nici un concurent electoral nu va avea priorităţi în virtutea funcţiei pe care o ocupă .

Ar putea fi o imagine cu Cornelia Cozonac şi zâmbind

Ar putea fi o imagine cu text

loading...

Comments are closed.