Politic

Analist politic comentează apelul lui Năstase: „Oferă oamenilor o alternativă politică unită”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Solicitarea lui Andrei Năstase ca Maia Sandu să renunțe la cursa electorală pentru alegerile prezidențiale este una firească și logică, în condițiile în care este unicul politician al cărui interes personal este inferior celui național, a comentat Valentina Tîrbu pentru Politics.MD. Aceasta susține că studiile la care face trimitere liderul Platformei DA arată că este singurul candidat care îl poate învinge în turul II pe Igor Dodon, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

„Apelul lui Năstase redă cu certitudine ideea că politicianul este deschis spre dialog și colaborare, doar că de această dată el și-a impus propriile condiții, nedorind să joace table după regulile Maiei Sandu. Candidatul PPDA la prezidențiale a decis să-și ia revanșa din anul 2016, unde a dat dovadă de un gest de politician matur, deși experința lui în acest domeniu era mică, iar potrivit sondajelor de atunci candidatura sa era superioară celei de la PAS. Este de menționat faptul că liderul PPDA mereu a susținut ideea înaintării unui candidat comun la alegerile prezidențiale, astfel încât crearea unei echipe comune pe dreapta, ar spori șansele câștigului și va oferi oamenilor o alternativă politică unită. Va accepta aceste condiții și se va retrage sau, totuși, propriile principii și orgolii sunt mai prioritare?”, se întreabă Valentina Tîrbu.

Joi, 15 octombrie, președintele Platformei DA i-a propus Maiei Sandu:

Revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM în vederea consolidării forțelor pro-europene, stabilirea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate.
Îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016.
Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului.
Totodată, purtătoarea de cuvânt a PAS, Aurica Jardan, a declarat pentru Cotidianul că formațiunea nu comentează apelul făcut de către Năstase.

Igor Dodon: „Acum șase ani au luptat contra limbii ruse, iar astăzi acești domni și doamne tipăresc pliante electorale în limba rusă”

loading...

Comments are closed.