Anatol Șalaru despre blocul ACUM: Prin negocierile purtate cu Kozak, au trădat românismul și oamenii care i-au votat

anatol salaru, traian basescu moldova, partidul unitatii nationale, partide unioniste, maia sandu unionism, nastase unionism, nastase si kozak, blocul acum kozak, alianta acum psrm

Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru a venit cu o replică tăioasă la adresa liderilor blocului ACUM, spunând că el, alături de partidul său, care au susținut în turul 2 la alegerile locale de la Chișinău și la alegerile parlamentare blocul ACUM, au dreptul să vină cu mesaje critice care la rândul lor trebuie să fie auzite. Acesta spune că Sandu și Năstase au trecut Rubiconul și prin întâlnirea cu Kozak au trădat Republica Moldova.

Anatol Șalaru spune că Andrei Năstase a ignorat sfatul lui Traian Băsescu, care a îndemnat la crearea unei alianțe în favoarea cetățenilor, preferând să facă o alianță cu PSRM, sub binecuvântarea Rusiei, întrupată la Chișinău în persoana vicepremierului Dmitrii Kozak. Liderul PUN-ului mai declarată că, fie conștient sau nu, dar Năstase a devenit un pion în jocul Rusiei. Acesta fiind folosit de Igor Dodon și Federația Rusă ca element de șantaj pentru ca PSRM să obțină cât mai mult de la PDM și Plahotniuc.

Liderul partidului unionist, spune că Andrei Năstase și Maia Sandu, în egală măsură, după întâlnirea cu Dmitrii Kozak, pot fi acuzați de trădare. “Poate atunci când au mers să discute cu Kozac ar fi trebuit să se gândească la sutele de victime ale razboiul de pe Nistru și la proiectul de federalizare, la embargourile și șantajul permanent exercitat de Federația Rusă asupra Republicii Moldova.” Acesta a mai adăugat că nici măcar Voronin nu s-a așezat la masa de negocieri cu Kozak.

Președintele PUN a mai spus că interesul Rusiei principal este de a coordona acțiunile politice din Republica Moldova, iar prin faptele lor, cei doi lideri ai blocului ACUM au permis Rusiei să aibă opinie egală cu UE și SUA. Acesta a mai adăugat că se aștepta ca cei doi să se adreseze pentru expertiză statului român și nu să meargă pe ascuns la întâlnire cu reprezentantul Federației Ruse.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share