Politică

Anatol Țăranu: Există o recomandare a Comisiei de la Veneția ce nu poate fi implementată de guvernare. Află care

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analistul politic Anatol Țăranu consideră că guvernarea Republicii Moldova va lua în considerare avizul Comisiei de la Veneția, însă nu toate recomandările vor putea fi implementate.

Contactat de OFICIAL.md pentru a afla mai multe detalii cu privire la decizia Republicii Moldova și relația cu UE în contextul modificării legislației electorale, Anatol Țăranu a precizat că situația „va fi în dependență de faptul cât de conștient guvernarea va aborda aceste recomandări”.

„Depinde cât de punctual vor fi luate în considerare recomandările Comisiei de la Veneția, fiindcă relația UE cu Republica Moldova va fi în dependență de faptul – cât de conștient guvernarea va aborda aceste recomandări. Eu cred că, guvernarea va lua în considerare aceste recomandări ale Comisiei”, a declarat analistul.

În același timp, Țăranu consideră că, în cazul unei divergențe, ar putea avea loc suspendarea asistenței macrofinanciare din partea UE, însă nu admite că guvernarea ar respinge recomandările Comisiei”.

„Suspendarea sau chiar anularea asistenței macrofinanciară poate fi admisă, dar eu nu admit că guvernarea ar respinge recomandările Comisiei de la Veneția. Eu nu cred că va exista o asemenea abordare”, a menționat analistul politic.

Anatol Țăranu a afirmat, totodată, despre insuficiența posibilităților de a realiza o recomandare înaintată de Comisie. „Autoritățile de la noi ar fi oportun să implementeze recomandările. De fapt, există o recomandare care nu poate fi implementată – cea cu privire la necesitatea obținerii unui consens larg privind reformele. Acest lucru nu poate fi obținut de către guvernare și, cred că, această recomandare va rămâne neimplementată, dar, în ultima instanță, aceasta nu va influența relația cu partenerii noștri europeni”, a subliniat analistul.

loading...

Comments are closed.