Anatol Usatîi: “Ne propunem să valorificăm potențialul investițiilor private, astfel încât să dezvoltăm o infrastructură modernă în toate regiunile țării”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a participat la evenimentul online desfășurat pe platforma Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) privind importanța consolidării sectorului privat în susținerea proiectelor de infrastructură regională.

La evenimentul OECD au participat miniștri și secretari de stat din țările Parteneriatului Estic, responsabili de domeniul infrastructurii, precum și experți internaționali, reprezentanți ai Uniunii Europene și ai organizațiilor internaționale.

Având în vedere amploarea investițiilor necesare în modernizarea infrastructurii, în cadrul evenimentului de astăzi, a fost lansat Raportul OECD privind fortificarea rolului finanțării private în dezvoltarea infrastructurii țărilor membre ale Parteneriatului Estic. De asemenea, omologii au făcut schimb de informații privind evoluția parteneriatului public-privat din țările acestora.

Potrivit ministrului Anatol Usatîi, în ultimii ani, în Republica Moldova parteneriatul public-privat câștigă tot mai mult teren, fiind o metodă eficientă de implicare și atragere a capitalului privat în realizarea unor proiecte de interes public.

„Republica Moldova a inițiat parteneriate publice-private în domeniul construcțiilor fondului locativ pentru angajații din sectorul public, domeniul modernizării serviciilor publice, dar și în domeniul ocrotirii sănătății. În continuare, ne propunem să valorificăm potențialul investițiilor private, astfel încât să dezvoltăm o infrastructură modernă în toate regiunile țării”, a adăugat la final Anatol Usatîi.

Citește și: Guvernul Chicu a obținut de la UE o tranșă în valoare de 51 mln. de EURO. Banii au ajuns pe contul Ministerului Finanțelor

Total
0
Shares
Total
0
Share