Politic

Andrei Năstase a pierdut dosarul privind scoaterea crucifixului de pe scările MAI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Crucifixul de la MAI nu mai revine în locul unde a fost instalat de către Andrei Năstase, a decis Curtea de Apel Chișinău în cadrul ședinței din 3 februarie 2022, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, fostul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase a pierdut definitiv și irevocabil cauza privind revizuirea deciziei Curții de Apel Chișinău din 20 iulie 2021, prin care s-a menținut hotărârea de dezinstalare a crucifixului pus cu mare fast în instituția laică a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Amintim că, crucifixul din sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost scos la 20 noiembrie, anul trecut, și dus la Biserica ,,Sfântul Dimitrie cel Nou” din Capitală.

Anterior, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și-a exprimat îngrijorarea profundă față de decizia din 11 noiembrie a Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă, Biserica Ortodoxă din Moldova „califică o nedreptate fundamentală această decizie și sprijină reacțiile majorității cetățenilor Republicii Moldova în favoarea păstrării crucifixurilor în instituțiile publice”. „Prezența în spațiul public a unor simboluri fondatoare pentru civilizația creștină europeană – precum crucea – este utilă și necesară”, au spus reprezentanții Mitropoliei.

loading...

Comments are closed.