Politic

Andrei Năstase apreciază pozitiv că după alegeri, niciun partid unionist nu a ajuns în Parlament!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că actualele partide politice din Republica Moldova care promovează unionimsul nu au ce căuta în Parlament. El își justifică afirmația prin faptul că niciunul dintre acestea nu merită lucrul respectiv, informează Deschide.md. 

„Ei (partidele uniniste) au profanat ideea unirii. Toate au profanat ideea unirii, un ideal. Nu au ce căuta în Parlamentul de la Chișinău”, a menționat Năstase în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. Năstase a respins acuzațiile că el ar fi unul dintre cei care ar fi dat cu piciorul în ideea unirii: „alegătorii au dat cu votul în Ghimpu, Chirtoacă, tot felul de Dolganiuci… Oamenii nu dau cu bâta, cu piciorul, oamenii au dat cu votul”, a adăugat Năstase.
 
Amintim că la protestele din 2015-2016, Andrei Năstase pe atunci lider al Platformei Civice Demnitate si Adevăr, a alungat unioniștii din Piața Marii Adunări Naționale și a făcut front comun cu Usatîi și Dodon. După alegerile din 24 februarie 2019, unii lideri ai PPDA susțin că blocul ACUM trebuie să facă o alianță cu PSRM în Parlament împotriva  PDM. Menționăm că cei din PAS s-au arătat împotriva acestui scenariu.
Nastase, dodon, usatii, proteste chisinau, pman, anti pdm
loading...

Comments are closed.