Politic

Andrei Năstase dezvăluie planurile sale pentru Primăria Capitalei! Ce intenționează să facă dacă devine primar?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui interviu acordat celor de la Jurnal.md, liderul Platformei DA și totodată candidatul pentru funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Andrei Năstase a vorbit despre planurile sale în cazul în care va ajunge să conducă capitala.

Năstase a mărturisit că nu are de gând să se folosească de primărie pentru a ajunge în Parlament în 5 puncte planurile echipei sale pentru primărie

  • Se plănuiește să schimbe lucrurile în administrație prin promovarea unor oameni noi la funcțiile de vice-primari, șefi de direcții, pretori, vicepretori. Vor fi aduși oameni noi doar în locul celor care nu merită să fie în administrația primăriei. Funcționarii vechi onești, își vor păstra locurile de muncă.
  • Colaborarea instuțională cu Consiliul Municipal Chișinău în interesul comun al cetățenilor. Iar dacă consilierii nu vor dori să colaboreze, Năstase anunță că ar putea abuza de funcțiile sale.
  •  Realizarea unei analize funcţionale care va cuprinde evaluarea eficienţei activităţilor tuturor subdiviziunilor administraţiei publice municipale, precum şi a serviciilor şi instituţiilor publice municipale.
    În rezultatul acestei analize, se va propune un plan de modernizare a Primăriei care va include un mecanism mai eficient de organizare a subdiviziunilor, a serviciilor publice municipale, program de digitalizare a serviciilor, debirocratizarea având ca abordare optimizarea numărului de funcţionari, în paralel cu majorarea salariilor acestora, etc.
  • Asigurarea organizării unui amplu audit la întreprinderile municipale pentru ca ulterior să asigurăm un management performant al acestora.
  • Asigurarea unui management mai riguros pentru a restabili ordinea în capitală.

Interviul în întregime îl puteți citi AICI.

loading...

Comments are closed.