Andrei Năstase este sigur că poate câștiga alegerile din capitală din primul tur

alegeri 20 mai, platforma da pas, Andrei Năstase depune actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de Primar al mun. Chișinău
 

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susținut și de Partidul Acțiune și Solidaritate, își dorește să câștige Primăria municipiului Chișinău din primul tur al alegerilor noi. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri ca să câștigăm Primăria din primul tur inclusiv din perspectiva faptului că în cel de-al doilea tur nu vom mai avea tinerii prin oraș, vor fi plecați în vacanță sau vor fi ocupați cu tezele de diplomă”, a spus Andrei Năstase.

Candidatul comun afirmă că, după câștigarea Primăriei Chișinău, obiectivul său suprem va fi consolidarea a ceea ce înseamnă Primăria Chișinău inclusiv din perspectiva alegerilor parlamentare. „Participarea la acele alegeri se va produce doar în interesul creșterii șanselor forțelor pro-europene democratice, anti-oligarhice, de esență națională să acceadă în Parlament și nu cu 10-20 de mandate, dar pentru a prelua puterea și împreună cu administrația locală să facem schimbarea mare la nivelul întregii republici, în interesul cetățeanului”, a adăugat Andrei Năstase.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, consideră că bătălia pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău va fi una foarte dură pentru că va constitui etapa preliminară a campaniei generale – scrutinul parlamentar. „Spre regret, iarăși va fi o luptă geopolitică. Noi iarăși vom încerca să ne lămurim cine este cu Vestul, cine cu Estul, cine este pro-rus, cine pro-vestic”, este de părere Vladislav Kulminski. În opinia lui, în turul doi au șanse mari să ajungă candidatul socialiștilor, Ion Ceban, candidatul PPDA, Andrei Năstase și actualul primar interimar, Silvia Radu, deși ultima nu și-a anunțat încă intenția de a candida la șefia Primăriei.

Alegerile noi în municipiul Chișinău vor avea loc pe 20 mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share