Alte știri

Andrei Năstase își atribuie totalmente „detronarea” lui Plahotniuc: „Dacă nu aș fi mers la MAI în următoarele doua luni de la 8 iunie l-am fi avut pe Plahotniuc înapoi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Meritele pentru ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova acum un an, când Plahotniuc a fugit din țară, aparțin în primul rând oamenilor care au crezut în schimbare și au luptat pentru dreptate în stradă. Declarația a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase în cadrul unui interviu la Agora.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Meritele pentru ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova și vorbim aici despre plecarea lui Plahotniuc aparțin poporului acestei țări, aparțin oamenilor. Acum că vine unul sau altul să-și atribuie merite, eu cred ca oamenii vor avea capacitatea sa-i judece, sa-i judece zi de zi și mai ales la următoarele scrutine electorale (…) Aș fi mai insistent, mi-aș impune mai mult opinia care s-a dovedit în timp a fi una corectă, vorbesc despre opinia mea și a Platformei DA. Sunt sigur că ați făcut diferența de abordări în acea perioadă, Platforma DA a condiționat mereu orice s-ar întâmpla pe plan politic de edificare a statului de drept, democrație, de reforme de eliminare din administratie a corupției, a corupților, din păcate am fost prea puțini și, probabil, asta ne-a costat foarte mult,” a declarat Năstase.

De asemenea liderul Platformei DA consideră că dacă nu ar fi acceptat să fie ministru de Interne, Plahotniuc și alți fugari ar fi revenit în Republica Moldova la doar două luni de la învestirea guvernului Sandu.

“A fost o conjunctură în care acea majoritate a votat un Guvern, din care am făcut și eu parte, cunoașteți și condițiile în care am ales să fiu acolo. Am fost vicepremier în condițiile în care nimeni nu a vrut să preia Ministerul de Interne, socialiștii își doreau, dar nu puteam accepta eu personal, deși alții au acceptat acest lucru, la fel ca și în cazul Ministerului de Externe, dar nici eu nici Platforma DA nu am acceptat ca MAI să ajungă pe mâna socialiștilor. În condițiile în care nu era altcineva eu am acceptat în interesul public, în interesul național să merg acolo, mai ales, având promisiunea colegilor noștri de la PAS că ne vor susține la umătoarele prezidențiale. Dacă m-aș fi gândit și atunci și acum la mine personal și la Platforma DA, aș fi spus categoric – nu. Dacă mă gândesc la această țară, la ceea ce ne-am dorit cu toții, schimbarea cu adevărat, atunci – da. Dacă nu aș fi mers la MAI, probabil, în următoarele doua luni de la 8 iunie l-am fi avut pe Plahotniuc înapoi, înapoi pe toți fugarii pe care am reușit în foarte scurt timp să-i punem sub acuzare, să le intentăm dosare penale. Am să vă amintesc când în 2014 toată lumea făcea un bine țării și îi aducea încă o dată pe bandiți la putere, eu eram cel care împreună cu o mână de oameni, cu Platforma DA iar mai apoi cu sutele de mii de oameni am ieșit în stradă și ne-am bătut pentru dreptate, ne-am bătut pentru o viață mai bună. Asta în condițiile în care alții făceau altceva, inclusiv Dodon și alți politicieni. De asta spun că nu regret că am mers acolo, regret abordările unor politicieni care nu s-au ținut de cuvânt. Am totală încredere în cei care ne privesc, ca au capacitatea, ca au posibilitatea și sunt în stare să discearnă între bine și rău, între adevăr și minciună, să înțeleagă de la sine cu stau lucrurile, fără ca să fie ajutați de cineva să le să se răspundă la anumite întrebări,” a mai spus Năstase.

Citește și: Deputat socialist: Pe faptul acestui nou fals, voi depune o plângere penală în cel mai scurt timp

loading...

Comments are closed.