Andrei Năstase o apostrofează pe Maia Sandu: ”Pacte de Neagresiune au propus mereu cei care au dorit ca minciuna să triumfe”

Liderul Platformei DA propune un Pact național pentru Adevăr, menit să combată manipulările și falsurile, în special în campania electorală, lansând cu această ocazie și câteva săgeți în adresa Maiei Sandu, fosta parteneră politică în cadrul defunctului Bloc ACUM.

„Adevărul spus cu mâna pe inimă, cu Demnitate, nu înseamnă agresiune, așa cum este tratat de multe ori, atunci când se referă la un politician mitizat. Adevărul trezește conștiința și percepția obiectivă, neviciată a omului politic. Iată de ce, Platforma DA propune și în acest an electoral atât de important, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, un Pact național pentru Adevăr”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

”Doar fapta și nu promisiunea faptei, doar ADEVĂRUL trebuie să ne fie sfetnic! Doar spunând franc adevărul putem conta pe eradicarea mediocrității și a oportunismului de orice fel, pe schimbarea fundamentală a clasei noastre politice, pe o percepție sănătoasă, clară, rațională a omului politic, fără a fi victime atât ale cohortelor de troli și scribi-mercenari, plătiți din bani mai negri sau mai albi, din interiorul sau exteriorul țării, cât și a emoțiilor ce frizează fanatismul. ADEVĂRUL trebui să fie singura unitate de măsură a tuturor abordărilor și acțiunilor actorilor din spațiul public și, mai ales, politic”, a spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA spune că politicienii trebuie doar să spună adevărul și, în acest condiții, nu vor avea nevoie de pacte de neagresiune, care fac ca minciuna să triumfe.

„În toate campaniile electorale de până acum partide politice de toate culorile și liderii acestora au venit cu inițiative populiste și pacte de neagresiune pe care tot ei le încălcau în mod flagrant, reușind astfel să umbrească adevărul. Neagresiune a cerut și Plahotniuc, neagresiune a cerut și Dodon, neagresiune cer toți cei care ar dori să nu se mai vorbească niciodată despre trecutul lor și minciuna să triumfe iar și iar. Adevărul spus cu mâna pe inimă, cu Demnitate, nu înseamnă agresiune, așa cum este tratat de multe ori, atunci când se referă la un politician mitizat (Maia Sandu – n.r.). Adevărul trezește conștiința și percepția OBIECTIVĂ, neviciată a omului politic. Iată de ce, Platforma DA propune și în acest an electoral atât de important, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, un Pact național pentru ADEVĂR. Adevărul trebuie spus de fiecare dată indiferent de context, pentru că doar așa vom putea să construim împreună o societate solidă, echitabilă pentru fiecare. Adevărul trebuie spus! Și acest principiu cardinal pentru funcționarea democrațiilor istorice, consolidate, nu trebuie să menajeze pe nimeni. Spuneți cu glas tare ADEVĂRUL despre Platforma DA, despre abordările și faptele noastre, despre candidatul Platformei DA la aceste alegeri prezidențiale. La fel procedați și cu privire la alte partide și candidații lor, indiferent de culoare. Nu albiți, nu înnegriți, spuneți doar Adevărul, fără niciun fel de ezitare”, a explicat Năstase.

Andrei Năstase este candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Până acum, mai mulți lideri și-au anunțat candidatura, printre care lidera PAS, Maia Sandu și liberalul Dorin Chirtoacă.

Anterior, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a declarat că și-ar dori, pentru campania prezidențială, o înțelegere de neagresiune între partidele de dreapta, scrie unimedia.md

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share