Politic

Andrei Năstase: „Partenerii externi nu au acceptat actul de asumare de răspundere din partea Guvernului Sandu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, de ieri, 13 februarie, Andrei Năstase a declarat că partenerii externi ai Republicii Moldova nu au acceptat ca Guvernul Sandu să își asume răspunderea în problema alegerii procurorului general al țării, relatează Telegraph.md

„O spun cu toată responsabilitatea. Partenerii noști externi nu au acceptat actul de asumare ca modalitate de rezolvare a problemei. Asta din discuțiile cu ei, nu știu din alte părți. Din discuțiile cu ei am găsit multă dezamăgire”, a declarat liderul PPDA în cadrul emisiunii.

Andrei Năstase afirmă că el atunci ar fi căutat alte soluții.

„Se vehicula pe atunci că socialiștii nu vor vota demiterea. Eu am spus „vor vota demiterea, haideți să căutăm alte soluții”.”, a declarat Năstase.

Telegraph.md amintește că în urma faptului că Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii ce i-ar fi permis să efectueze o preselecție personală a candidaturilor pentru funcția de procuror general, a fost depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

PSRM a catalogat inițiativa liderei PAS ca fiind anticonstituțională și prin moțiunea de cenzură votată de 63 de deputați, Guvernul Sandu a fost demis.

Citește și: La ce bun un ”pact de neagresiune” și un candidat apolitic? Opiniile experților

 

 

loading...

Comments are closed.