Andrei Năstase promite că va transforma Chișinăul într-o capitală pentru cetățeni

declaratie de avere, declaratie de venit nastase, nastase finantare, victor si viorel topa, nastase legaturi mafia, nastase avere, case nastase, masina nastase, afaceri ilegale nastase, andrei nastase primaria chisinau, candidati primaria chisinau, alegeri noi chisinau, alegeri anticipate chisinau, alegeri 20 mai, platforma da conflict maia sandu, andrei nastase maia alianta, De ce Andrei Năstase trebuie să candideze la primăria capitalei, Andrei Năstase, liderul PPDA, presedintele Platfromei DA, Primaria Chisinau, Nastase candideaza pentru functia de Primar General, Platforma DA, Nastase candideaza la Primaria Chisinau, PAS, Maia Sandu, candidatul PAS pentru functia de primar, alegeri locale, alegeri anticipate in Chisinau, Dorin Chirtoaca si-a dat demisia, de ce Chirtoaca a demisionat, Nastase, Victor Topa, Consiliul Municipal Chisinau

În momentul de faţă Chişinăul funcţionează după un plan urbanistic general de zece ani vechime, neajustat, nemodernizat şi lăsat la nivelul celui din 2007. Iar planurile urbanistice zonale nici până astăzi nu au fost elaborate. Declaraţia îi aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Potrivit lui Andrei Năstase, pentru a face o schimbare în oraşul Chişinău este nevoie de voinţă, informează Jurnal.md.

Pentru a face ceva este nevoie de voinţă. Şi eu şi echipa mea avem capacitatea de a tranforma Chişinăul într-o capitală pentru cetăţeni. Misiunea mea ca primar general al capitalei este ca să pun bazele unei tranformări fundamentale a Chişinăului într-un oraş în care să vrei să trăieşti, în care oamenii să se simtă confortabil, iar autoritatea publică locală să fie prietenoasă”, susţine liderul Platformei DA.

Ne-am propus să transformăm Chişinăul într-un centru de afaceri, într-un centru de dezvoltare, într-un catalizator al economiei naţionale pentru că 70 la sută din activităţile economice ale întregii ţări se desfăşoară în Chişinău. Iată ele trebuie modernizate. Ne-am mai propus ca această capitală a noastră să se transforme într-o capitală a inovaţiilor. Eu cred în capitalul uman pe care îl are Republica Moldova şi în special Chişinăul şi cred că acest lucru este realizabil. Când spun asta mă refer şi la faptul că Chişinăul să fie o capitală a tineretului, o capitală culturală”, a spus Andrei Năstase.

Astfel, Andrei Năstase susţine că în prezent o echipă a Platformei Demnitate şi Adevăr, constituită din oameni din cadrul partidului, dar şi din societatea civilă, specialişti, profesionişti, experţi, lucrează la un program amplu pentru dezvoltarea capitalei.

Vrem să creăm un sistem modern de fluidizare a traficului. Cunoaştem foarte bine ambuteiajele din oraş şi traficul infernal cu care ne confruntăm în fiecare zi. Când vorbesc de fluidizarea traficului mă gândesc la implicarea agenţilor de patrulare, care nu ştiu cum se întâmplă dar sunt mai mult preocupaţi de avâna participanţii la trafic decât de a fluidiza acest trafic”, a declarat Andrei Năstase.

Ne gândim să modernizăm sistemul de transport public. Şi aceasta se poate face prin suplimentarea numărului de troleibuze, inclusiv fără fir, inclusiv către suburbiile noastre care suferă din cauza lipsei de transport, dar şi suplimentării cu autobuze”, afirmă liderul Platformei DA.

O altă problemă care are nevoie de o soluţionare urgentă este cea a parcărilor, susţine Andre Năstase.

Eu cred că prin lărgirea străzilor, prin construcţia de noi parcări supraetajate, parcări în centrul oraşului, acolo unde se suferă intens din cauza lipsei acestora, se poate rezolva această problemă a parcărilor”, a declarat liderul Platformei DA.

De asemenea, iluminatul public, atât la nivelul oraşului cât şi în suburbii, dar de ce nu şi în cadrul blocurilor. Rezolvarea problemei Bâcului, transformarea acestuia într-un spaţiu verde la care oamenii să se poată raporta ca la o zonă de agrement”, a conchis Andrei Năstase.

Total
0
Shares
Total
0
Share