Andrian Candu acuză de manipulare două agenții de presă ruse: “Avem nevoie de un spațiu informațional securizat față de provocatori”

Andrian Candu, despre nevalidarea lui Năstase, Dați-mi argumente ce câștigă PDM din această situație, plahotniuc filip 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care acuză agențiile de presă Tass și Ria Novosti de manipulare. Aceștia ar fi interpretat greșit un proiect de lege, spunând că pensionarii moldoveni va trebui să demonstreze că sunt vii.

Andrian Candu spune că această instituție media, dar și multe altele încearcă să manipuleze opinia publică prin metode barbare de manipulare. Candu spune că Republica Moldova are nevoie un spațiu informațional securizat față de provocatori. “Trebuie să avem o mass media liberă, independentă, dar totodată corectă.”, a scris președintele Parlamentului.

Parlamentul Republicii Moldova a venit cu un comunicat de presă în acest sens pentru a dezminte informațiile apărute astăzi pe agențiile de presă ruse Tass și Ria Novosti.

Regretăm distribuirea fake news și atenționăm că un proiect de lege legat de pensionarii care locuiesc în afara țării este înregistrat în Parlament și stipulează facilități suplimentare pentru această categorie de persoane. În particular, inițiativa legislativă semnată de Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, prevede că persoanele care și-au stabilit domiciliul într-un stat cu care Republica Moldova nu are încheiat un acord privind asigurările sociale, depun cererea de pensionare și actele necesare la organul teritorial de asigurare socială de la ultimul domiciliu din Republica Moldova, care se înregistrează în mod obligatoriu. Autoarea argumentează propunerea prin dreptul constituțional la pensie al cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de viza de reședință. “ se spune în comunicatul Parlamentului.

Legislativul Republicii Moldova își exprimă regretul față de încercarea de manipulare din partea agențiilor de presă ruseși, spunând totodată că sunt deschiși spre cooperare și comunicare cu toate agențiile media dar se insistă pe interpretarea și exprimarea corectă a deciziilor Parlamentului pentru a evita dezinformarea publicului.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share