Andrian Candu a avut o întrevedere cu delegația Grupului de prieteni ai Republicii Moldova din cadrul Parlamentului European

parlamentul republicii moldova, andrian candu, presedintele parlamentului, marian lupu, relatii moldo-europene, prieteni ai republicii moldova, norica nicolai, parlamentari europeni

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu delegația Grupului de prieteni ai Republicii Moldova din cadrul Parlamentului European, europarlamentarele române Norica Nicolai și Maria Grapini.

Andrian Candu a comunicat despre acțiunile autorităților pentru asigurarea pe 24 februarie curent a unor alegeri conforme legislației naționale și standardelor internaționale. Președintele Parlamentului a subliniat că sunt și vor fi întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unei campanii și a unui scrutin liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova.

Eurodeputata Norica Nicolai a subliniat că prietenii Moldovei din Parlamentul European sunt alături de țara noastră și ne vor susține în continuare. Eurodeputatele au subliniat nevoia păstrării drumului european pentru Moldova și după alegerile parlamentare din 24 februarie.

Grupul de prieteni ai Republicii Moldova din cadrul Parlamentului European a fost lansat în 2017, la inițiativa europarlamentarei Norica Nicolai.

România deține Președinția rotativă a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share