Politic

Andrian Candu a discutat cu Ambasadorul SUA despre alegerea noului Parlament al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a discutat astăzi subiecte ce vizează campania electorală cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. „Am punctat interesul nostru comun ca alegerile să fie libere și corecte”, a spus Candu.

Amintim că Ambasadorul Hogan a susținut un discurs în fața studenților de la facultatea Relații Internaționale a USM, în care a spus că la 24 februarie, cetățenii Moldovei vor vota în cadrul alegerilor parlamentare – un moment critic în dezvoltarea democratică a țării.

„În timpul întâlnirilor avute cu liderii dvs. din întreaga țară, am precizat foarte clar că Statele Unite fac apel la autoritățile moldovenești de toate nivelele să asigure un proces electoral liber, corect și transparent; în care toți candidații pot participa în condiții egale fără teama de a fi hărțuiți sau intimidați; și, mai presus de toate, să asigure respectarea voinței poporului în urma scrutinului”, a spus Hogan.

Precizăm că până în ziua alegeri au mai rămas doar 3 zile! În cursa electorală s-au înscris 15 partide politice. Sondajele arată că doar cinci formațiuni au șanse reale să ajungă în Parlament – acestea sunt PSRM, blocul ACUM, PDM, PCRM și Partidul ȘOR.

InnoVoter, primul laborator de creație în domeniul electoral din Republica Moldova, iurie cecan, alina rusu, cec, comisia electorala centrala 

loading...

Comments are closed.