Politic

Andrian Candu: A fi pentru Moldova asta nu înseamnă a fi împotriva UE, înseamnă a uni cetăţenii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spulberat, într-un interviu acordat publicației Adevărul, speculațiile opoziției privind o pretinsă renunțare a PDM la promovarea cursului european al Republicii Moldova.

”Foarte multe au fost spuse despre doctrina pro-Moldova şi ea cu siguranţă nu este îndreptată împotriva integrării europene. Noi considerăm şi lucrul acesta este de la sine clar că e o chestiune naturală că cea mai bună cale de dezvoltare a Republicii Moldova este modelul UE. Ştiţi foarte bine că noi suntem promotorii acelei iniţiative de modificare a Constituţiei, ca vectorul de integrare europeană să se regăsească pentru a garanta constituţional că drumul nostru spre integrarea europeană devine unul ireversibil”, a declarat Andrian Candu, citat de hotnews.md.

În opinia sa, doctrina pro-Moldova este încetarea războaielor geopolitice, purtate de exponenții partidelor politice din țară.

Doctrina pro-Moldova, înseamnă încetarea unei confruntări geopolitice şi încetarea unei divizări a societăţii. După cum vedeţi, pe parcursul istoriei, dar mai ales în campania electorală, politicienii vin cu mesaje care au dus până la aceea că astăzi este divizată societatea. Este o societate care ar vrea să se apropie de Rusia, alţii care vor să se apropie de valorile occidentale şi se creează o divizare în societate care are şi repercusiuni inclusiv pentru securitatea ţării”, a mai spus Andrian Candu.

Noi urmăm un calendar al priorităţilor noastre care sunt extrase din Acordul de Asociere. Deci, lucrurile nu trebuie privite în confruntarea ideilor. A fi pentru Moldova asta nu înseamnă a fi împotriva UE. A fi pentru Moldova înseamnă a uni cetăţenii sub unele idei”, a precizat președintele Parlamentului.

loading...

Comments are closed.