Andrian Candu: “Deciziile luate de SIS nu sunt luate sub influența politicului”

candu vizita in sua, andrian candu adunarea generala onu, andrian candu traficul rutier, Andrian Candu, presedintele parlamentului, desemnarea ministrilor, semnarea decretului de desemnare

Serviciul de Informaţii şi Securitate nu coordonează cu niciun factor politic operaţiunile pe care le desfăşoară sau deciziile pe care le ia. E explicaţia preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu la întrebarea jurnaliştilor “cum a explicat directorul SIS faptul că nu a anunţat autorităţile în cazul celor şapte profesori turci care au fost expulzaţi din ţară”.

“Niciun factor de decizie politică din această ţară nu este întrebat şi nu se coordonează de Serviciile speciale, operaţiunile pe care le fac ei. Lucrul acesta este prevăzut de lege. Ce s-ar întâmpla dacă noi politicul vom fi întrebaţi de fiecare dată când se întâmplă astfel de operaţiuni”, a declarat Candu citat de Publika.

Președintele Parlamentului afirmă că el împreună cu colegii din PDM au alte viziuni față de aceste chestii pe care în primul rând le cunosc mai puțin decât o face SIS-ul. “Respectiv, niciodată preşedintele Parlamentului, prim-ministrul sau alţi factori politici nu sunt implicaţi şi nu iau decizii în privinţa unor operaţiuni sau altele“, a declarat speakerul Andrian Candu.

Total
0
Shares
Total
0
Share