Politic

Andrian Candu îl critică pe Igor Dodon pentru refuzul să promulge noul Cod al Audiovizualului! Va urma o nouă suspendare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a refuzat să promulge legea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, a cărei scop este combaterea propagandei străine de la posturile de televiziune din Republica Moldova. Argumentele prezentate de Dodon nu l-au convins însă pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a venit cu o reacție pe Facebook.

„Președintele Igor Dodon a adus argumentele sale pe câteva pagini, încercând să justifice refuzul de promulgare a Codului serviciilor media audiovizuale. Eu am un singur argument care le acoperă pe toate – proiectul transpune în premieră în legislația națională normele UE de reglementare în domeniu și a fost elaborat de specialiști, nu de politicieni. Libertatea presei este un subiect în afara contextului electoral și așa va rămâne”, a scris Candu în mesajul său.

Speakerul Parlamentului a dat de înțeles astfel, că ar putea urma o nouă suspendare a șefului statului pentru încălcarea atribuțiilor sale Constituționale. Amintim că președintele Republicii Moldova are obligația să semneze din a doua lectură orice proiect de lege înaintat de Parlament.

loading...

Comments are closed.