Andrian Candu l-a dat afară pe consilierul lui Dodon de la ședința Parlamentului!

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,maxim lebedinschi, consilier dodon, sedinta parlamentului, agenda parlamentului, andrian candu, psrm si pdm, alianta pdm psrm,

Președintele Parlamentului, Andrian Candu l-a dat afară astăzi de la ședința Parlamentului pe consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi. Candu a făcut referință la faptul că consilierul lui Dodon a încălcat Regulamentul Parlamentului și a făcut atac la persoană.

Speakerul l-a rugat pe Lebedinschi să părăsească Plenul Parlamentului, iar în schimb, reprezentantul președintelui a răspuns că instituția prezidențială va face față cu brio și fără suportul Parlamentului.

Potrivit lui Candu, consilierul prezidențial este în Parlament pentru a reprezenta interesele instituției prezidențiale, și nu pentru a ataca pe cineva. Președintele Parlamentului nu i-a oferit consilierului președintelui dreptul la replică.

Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua de licee „Orizont”, dând vina pe Vladimir Voronin și pe liberali, care „au delegat vicedirector la Serviciul de Informații și Securitate”, că ar purta „responsabilitatea” pentru operațiunea de expulzare a profesorilor turci.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share