Social

Andrian Candu promite că va monitoriza personal ancheta cu privire la decesul întâmplat pe strada Lech Kaczynski

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Andrian Candu a venit cu o reacție pe Facebook la mesajul cutremurător postat în seara de ieri de către Maria Șleahtițchi. Candu a precizat că a verificat informația apărută pe net.

Speakerul Parlamentului a scris că potrivit datelor furnizate de autorități funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. De la primul apel până la sosirea echpajului de medici au trecut 27 de minute, față de 15 cât ar fi trebuit să treacă. În momentul de față, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se ocupă de acest caz, iar Candu personal promite că va urmări desfășurarea anchetei.

Totodată, cu o reacție a venit și serviciul 112. Pe pagina de Facebook a acestora a apărut un comunicat prin care au fost oferite mai multe detalii cu privire la evenimentul nefericit de ieri. Astfel, conform celor de la 112, Primul apel de urgență a fost receționat la Serviciul 112 la ora 20:10:24, în care s-a comunicat că pe strada Lech Kaczynski adiacent blocului 6/1, se află o persoană necunoscută de gen masculin în vârstă, inconștient la sol.

Operatorul Serviciului 112, a identificat natura urgenței, a concretizat locul urgenței, a solicitat informații despre victimă, după care a transmis fișa apelului de urgență după competență către Dispeceratul Ambulanță Chișinău la ora 20:13:18.

De asemenea, se comunică că pe marginea acestui caz de urgență au fost recepționate 7 apeluri. La toate apelurile care au urmat, operatorii 112 confirmă că Serviciul Specializat de Urgență (Ambulanța) a fost alertat și are informația despre cazul dat. Ultimul apel recepționat referitor la acest caz a fost recepționat la ora 20:52:57.

Aceștia afirmă că în conformitate cu prevederile art.19 alin. (2) al legii Nr. 174 din 25.07.2014, din momentul transmiterii de către Serviciul 112 a datelor privind apelul de urgență la dispeceratele serviciilor specializare de urgență, Serviciul 112 și personalul său nu poartă răspundere pentru activitățile ulterioare ale serviciilor specializate de urgență.

Amintim că la data de 20 septembrie, pe strada Lech Kaczinski a decedat o persoană. Timp de minute bune ambulanța deși a fost apelată nu a reușit să ajungă pentru a salva viața victimei. Despre acest caz a informat pe profilul său de facebook, scriitoarea Maria Șleahtițchi.

loading...

Comments are closed.