Andrian Candu speră să-i convingă pe liberali şi pe liberal-democraţi să voteze introducerea vectorului integrării europene în Constituţie

andrian candu, deces kaczinski, serviciul 112, ambulanta chisinau

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că sunt voturile deputaţilor din Partidul Democrat şi din Partidul Popular European pentru aprobarea iniţiativei legislative ce prevede introducerea vectorului integrării europene în Constituţie. Cu celelalte fracţiuni urmează să poarte discuţii în următoarele două săptămâni, transmite IPN.

Speakerul are încrederea că deputaţii din Partidul Liberal Democrat şi Partidul Liberal vor susţine modificările. Nu are însă aceleaşi aşteptări de la deputaţii Partidului Comuniştilor sau Partidului Socialiştilor, deşi va încerca să discute şi cu liderii acestor fracţiuni.

Sper foarte mult că voi reuşi să găsesc argumentele potrivite ca să-i conving pe toţi colegii care se consideră pro-occidentali, pro-europeni să votăm aceste modificări în Constituţie, deoarece timp mult nu mai avem. Trebuie să votăm modificările în Constituţie, ulterior urmează să le trimitem la promulgare. Mă aştept ca preşedintele Dodon să nu promulge din prima, să expedieze înapoi în Parlament. Iată de ce va fi consum de timp, iar noi suntem limitaţi până în data de 30 noiembrie să votăm legi importante, ca modificări de Constituţie sau legi organice”, a mai afirmat şeful Legislativului.

Iniţiativa legislativă a unui grup de deputaţi cu privire la completarea preambulului şi articolului 1 din Constituţie a fost aprobată de Guvern la sfârşitul lunii ianuarie a anului curent. Completările vin să fixeze aspiraţiile de integrare europeană şi promovarea orientării Republicii Moldova spre spaţiul valoric democratic european.

Proiectul de lege precizează că procedura de aderare a Republicii Moldova la tratatele constitutive ale Uniunii Europene va fi stabilită de Parlament prin lege organică.

Total
0
Shares
Total
0
Share