Politic

Andrian Candu: Trebuie de găsit o formulă pentru a diminua decalajul dintre salariile din diferite domenii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majorarea salariilor pe unele categorii de profesii şi decalajul mare între salarii. Sunt câteva prevederi ale unui proiect de lege ce urmează să ajungă în Guvern. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei Coaliției de Guvernare, iar potrivit preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, este necesar de găsit soluţii pentru majorarea salariilor pentru anumite categorii de profesii.

Săptămâna viitoare Guvernul urmează să vină cu acest proiect de lege. Este un decalaj destul de mare între salarii, sunt oameni care au salarii şi sub 1.000 de lei şi sunt alţii care au salarii foarte mari, dacă vorbim despre Agenţiile regulatorii. Pentru acest decalaj trebuie să găsim o formulă în aşa fel încât să avem creşteri salariale pentru unele categorii vulnerabile, cum ar fi: profesori, educatori.

Pentru aceste domenii necesită să găsim soluţii pentru majorarea semnificativă a salariilor pentru aceste categorii. Şi să lucrăm şi asupra decalajului pentru a stabili cum pe viitor vom creşte salariile ţinând cont de rata inflaţiei, dar şi alte criterii bazate pe formule economice„, a menţionat Andrian Candu, citat de Publika.

loading...

Comments are closed.