Angajați ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale acuză deciziile controversate ale ministrului PAS

Un grup de angajați ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) s-a adresat redacției noastre, acuzând ministrul Lilia Dabija, numită în funcție de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de luarea unor decizii controversate care contravin politicilor de protecție a femeilor și egalitate de gen promovate de guvernare, PAS și Maia Sandu.

Angajații MIDR au evidențiat faptul că, în ciuda angajamentului declarat al PAS de a promova politici de protecție a femeilor și egalitate de gen în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2019, ministrul Lilia Dabija pare să nu fie familiarizată cu această agendă politică.

Aceștia au menționat în special decizia ministrului de a anula regimul special de muncă pentru femeile cu copii mici. Potrivit angajaților, ministrul a emis indicații pentru ca angajatele să solicite prelungirea pauzei de masă până la o oră, astfel încât programul de lucru să se încheie la ora 17:30, fără a ține cont de faptul că majoritatea instituțiilor preșcolare activează până la ora 17:00. Această decizie a generat nemulțumire și indignare în rândul angajaților care se confruntă acum cu dificultăți în a-și organiza programul de lucru și viața de familie.

De asemenea, angajații au semnalat că ministrul Dabija a făcut publice declarații pe pagina sa de Facebook în care subliniază importanța familiei în formarea indivizilor, creând astfel o discrepanță între discursul politic al PAS și acțiunile concrete ale unor membri de conducere.

În plus, au apărut informații conform cărora Lilia Dabija ar fi implicată în hărțuirea angajaților pentru a participa la o adunare programată pentru data de 21 mai. Detalii suplimentare referitoare la acest aspect vor fi comunicate în zilele următoare.

Până la această oră, conducerea MIDR nu a negat acuzațiile.

Total
0
Shares
Total
0
Share