Alte știri

Angajații IGSU mobilizați să pompeze apa care riscă să compromită peste 1000 ha de culturi agricole la Ștefan Vodă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Inspectoratului General  pentru Situații de Urgență întreprind măsuri de pompare apei care risc să inunde peste 1000 ha de culturi agricole în apropiere de localitatea Cioburciu, raionul Ștefan Vodă.  Riscul compromiterii roadei a apărut după ce apa din bazinul stației de pompare care se află în preajmă culturilor agricole  a trecut prin canalele de drenaj și a inundat o superfață de teren.

Pentru a preveni prejudiciile majore, salvatorii s-au mobilizat cu trei stații de pompare și au efectuat lucrări de evacuare a apei. Pe parcursul nopții angajații IGSU au pompat peste 317 mii metri cubi, reușind să scadă nivelul apei. La fața locului sunt implicați în lucrări de prevenire a consecințelor situației de risc peste 20 de angajați, care urmează să continue acțiunile de pompare.

Datorită intervenție realizate de salvatorii și pompierii IGSU, agricultorii își vor putea recolta roada. Potrivit acestora în zona se află peste 1000 ha de culturi agricole printre care porumb, floarea soarelui, dar și culturi cerealiere de grupa I.

loading...

Comments are closed.