Angela Merkel o cheamă “la covor” pe Maia Sandu. Lidera PAS zboară de urgență la Berlin

Angela Merkel, Maia Sandu, PAS, fractiunea PAS, Partidul Actiune si Solidaritate, Maia Sandu la Berlin, Maia Sandu in Germania, Plahotniuc, PDM

Președintele fracțiunii parlamentare PAS, Maia Sandu, zboară de urgență la Berlin, după ce a avut o discuție telefonică cu Angela Merkel, Cancelarul Germaniei. Maia Sandu ar urma să decidă după această vizită dacă participă la actul guvernării sau rămâne fără de fracțiune.

Germania, ca și SUA sau Rusia, are interese în Republica Moldova, mai ales ce țin de chestiunea transnistriană și își dorește ca partenerii săi politici să fie la guvernare ca să poată influența în favoarea sa lucrurile din țara noastră.

La telefon, Angela Merkel a avertizat-o pe Maia Sandu că dacă nu face alianță cu Partidul Democrat condus de Plahotniuc, atunci ea nu-i va mai putea garanta integritatea fracțiunii PAS, dându-i de înțeles că mai mulți deputați ar urma să adere la majoritatea condusă de Plahotniuc, fapt ce va fi acceptat și de Bruxelles.

Merkel i-ar fi adus și exemplul său, când după alegeri, pentru că n-a obținut majoritatea parlamentară, a fost nevoită să facă alianță cu dușmanii săi idiologici, socialiștii lui Martin Schulz. În Germania negocierile au durat 6 luni de zile, iar într-un final alegerile anticipate au fost evitate.

”Oamenii au votat. Nu favorizez sub nicio formă organizarea unor noi alegeri”, declara Merkel în noiembrie 2017, în cadrul unei întruniri a Uniunii Creştin-Democrate ce a avut loc în nordul Germaniei, în localitatea Kühlungsborn.

Merkel a chemat-o pe Maia Sandu la Berlin, declarând că liderii europeni nu au de gând să mai vină la Chișinău, precum s-a întâmplat în 2015, când la Aeroportul Internațional Chișinău au venit preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Graham Watson, cu preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, şi vicepreşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Knut Fleckenstein, ca să-i convingă pe Marian Lupu, Vlad Filat și Mihai Ghimpu să facă o nouă alianță de guvernare.

Surse din cadrul AIR Moldova ne-au confirmat că Maia Sandu are bilet spre Berlin.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share